Pages Menu
Categories Menu

BiSL

BiSL, Business Information Services Library, is de standaard voor Functioneel Beheer en Informatiemanagement. BiSL geeft invulling aan de processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen. Het is een samenhangend framework, met aandacht voor zowel operationele, tactische en strategische processen, alsmede de onderlinge relaties.

BiSL is een public domain standaard en ondergebracht in een stichting. De ASL BiSL Foundation is opgericht in 2002 en is eigenaar van ASL® en BiSL®. De ASL BiSL Foundation is daarnaast een ontmoetingsplaats voor professionals met een gedeelde interesse in applicatiemanagement en business informatiemanagement. De stichting stimuleert de verbetering van werkprocessen en de uitwisseling van kennis, ervaring en ‘best practices’ in deze domeinen van beheer van de informatievoorziening.

BiSL_80
Afbeelding 1. BiSL

[Bron: BiSL – een framework voor Functioneel Beheer en Informatiemanagement / Van Haren Publishing, Zaltbommel / 1e druk, februari 2005].

Post a Reply